Sări la conţinut

Rock & Folkul Clujean al anilor ’80!

februarie 11, 2012

Vin și eu azi cu o piesă înregistrată la Radio Cluj prin ‘79-’80, una din cele 5 înregistrate într-o sâmbătă… Radio Cluj de atunci era singura variantă a noastră, a provincialilor muzicii de oricare ar fi fost, să înregistrăm, să fim difuzați deci ascultați. Sigur mulți dintre noi am făcut înregistrări și la Radio România în București, dar aici eram acasă, aveam prieteni, mulți, mă refer la reporteri, redactori, tehicieni. Eu am ajuns acolo elev în clasa 12-a, prima dată. Realizatorii emisiunilor erau tineri ca și mine cu voia dumneavoastră, tineri și acum. Dar hai la poveste!
După ce am „scos” pe geamul Conservatorului clujean de la parterul clasei de percuție Grigore Pop pe atunci, vibrafonul, tobele, glockenspielul și multe alte instrumente de percuție cu complicitatea minunaților prieteni studenți acolo: Tavi (Ichim Octavian) la vioară, Bebe Basso la pian, Doru Roman la vibrafon tobe, percuții, Carmen Halabrin la glockenspiel, Nesu (Ion Mircea Pop) chitară electrică Marius Marchiș chitară bass și Tinel-Cinel tobe. A fost o sâmbătă minunată, “cam ca aceasta”. Sunetistul “de serviciu” Domnul Trică s-a așezat răbdător la butoane. Pe la 3 noaptea am terminat treaba… Se trăgea multi pistă dar se mixa live și aia rămânea. Nu mixaje adiționale după, cu toate alea de azi.
Noaptea am trecut pe la Conservatator să lasăm sculele, na, tot pe geam. “Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, apoi am plecat cu toții acasă și “munții au pus misterul la loc”.
Astăzi dezvăluiesc misterul cu “Elegie pentru trenurile reci,” o compoziție a mea pe versurile lui Mircea Dinescu. Alături de mine sunt la percuții Carmen Halabrin și Doru Roman.
Promit să nu vă țin mult timp în tensiune și să vă ofer și alte înregistrări, variante de folk&rock “progresiv” cu toată lumea la treabă!

Reclame

From → Uncategorized

3 comentarii
  1. Cred că așa ar trebui (re)scrisă istoria muzicii transilvane autentice, fie ea rock sau folk sau jazz. Cu frânturi de aduceri aminte venite din partea … actorilor. Mulțumim, Cătălin Condurache, pentru acest remember.

  2. natalia permalink

    Faine asduceri aminte………Multam Catalin!

  3. mi-am adus aminte de tinerete…ce vremuri…
    Catalin intra si tu pe Replica Radio (www.replicaradio.ro) postul meu de radio…te astept acolo cu inregistrari…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: